Open aanbod

Moeilijk verstaanbaar gedrag: leertafel TOM in samenwerking met Ilse Heylen en Olivier Berghmans

Moeilijk verstaanbaar gedrag is niet meer weg te denken in het huidig zorglandschap. Omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag is echter een hele uitdaging. Wat doe je best, hoe kom je tot oplossingen, waarmee moet je rekening houden? Begrijpen van het gedrag, een goed kader, kapstokken om het gedrag te begrijpen en tools om hiermee om te gaan, zijn essentieel. Deze opleiding reikt in de voormiddag een theoretische basis aan, vertrekkend van het Relationeel EigenaarschapsMode (REM), gelinkt aan de praktijk met de bedoeling van begeleiders, leerkrachten en verpleegkundigen, … krachtiger te leren omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag.  In de namiddag wordt geoefend in de praktijk. Ilse Heylen en Olivier Berghmans leren in een actieve training om interventietechnieken en valtechnieken toe te passen. Het aanleren van de technieken, maakt dat je een zelfzekerde houding kan aanmeten in de praktijk.

Kostprijs voor deze opleiding is 220€: basisopleiding en 3 oefen namiddagen, je ontvangt een certificaat.

Kostprijs voor 1 namiddag 50€  

 Kostprijs voor het volgen van de 3 namiddagen zonder de theorie: 130€

Data/locatie:

VRIJDAG 15/2                   praktische oefeningen (bevrijdings- en meeneemtechnieken)
(13.30 – 16.30u)

VRIJDAG 22/3                   praktische oefeningen (bevrijdings- en meeneemtechnieken)
(13.30 – 16.30u)

VRIJDAG 26/4                   opleiding voor beginners (voormiddag: theorie / namiddag: (9 – 16.30u)                         praktische oefeningen: bevrijdings- en meeneemtechnieken)
(lunch voorzien)

VRIJDAG 24/5                   initiatie voor medewerkers uit ondersteunende diensten (13.30 – 16.30u)               praktische oefeningen, teambuilding, vertrouwen,…)

VRIJDAG 14/6                   praktische oefeningen (bevrijdings- en meeneemtechnieken)
(13.30 – 16.30u)

Gelieve sportieve kledij te voorzien

Werken met de methodiekenmap 4 juni van 13u30 – 16u30

Dit is de vervolgopleiding na de opleiding “Basis TOM”. Hoe gaan we de theorie die we gezien hebben tijdens de opleiding gaan toepassen bij ons team? Welke methodiek kan je gebruiken om een situatie te deblokkeren. Op deze en nog andere vragen, krijg je tijdens deze opleiding een antwoord.

De opleiding gaat door in De Nieuwe Ceder, Parijsestraat 34 in Deinze.

Kostprijs voor deze opleiding is 120€, methodiekenmap is inbegrepen.

Tweedaagse Leertafel TOM (2 volle dagen)

Dit is een aanbod voor de trainers van Leertafel TOM